רוב החיים שלנו מושקעים ב"תפאורה" – בחומר ובפיזיות, ופחות ב"שחקן" – בהתפתחות האישית הפנימית. הרבה מבינים אך לא מיישמים את העובדה שהרוח היא היוצרת את החומר. אז ראו, הוזהרתם!
במהלך חיינו כבוגרים אנו כל הזמן עומדים מול הצורך לבחור במה להשקיע את המשאבים שלנו. כצעירים אנו בוחרים כמה אנרגיה להשקיע בזמן עם חברים, בשיעורי בית, בחוגים וכו'. כאשר אנו בוגרים אנו בוחרים כמה אנרגיה להשקיע בעבודה, בזוגיות, בלימודים ובהנאות ובילויים. ניתן לראות את עצמינו כשחקנים על במה, כאשר מסביבנו תפאורה הסובבת אותנו ומתחלפת בהתאם לבחירות שלנו.
אפשרויות הבחירה שלנו מתחלקות לשתי קטיגוריות מרכזיות: השקעה בעצמינו, כ"שחקנים", והשקעה ב"תפאורה". כאשר אנו בוחרים להשקיע בתפאורה אנו משקיעים בגוף שלנו, בבית שלנו ובחשבון הבנק.
כאשר אנו משקיעים ב"שחקן" אנו מפנים את האנרגיה ללמידה שתהווה עבורינו אפשרות למימוש עצמי ולהתפתחות. ככל שאנו יותר מודעים לעצמינו וכמהים לחוות סיפוק ומלאות אנו נבחר להשקיע ברמת הרוח. ככל שאנו מחפשים את הביטחון הארצי וכמהים להנאות פיזיות – נשקיע ברמת החומר.
הרבה מאיתנו כבר מודעים לכך שהרוח שלנו היא היוצרת את החומר. אנו מבינים כי צורת המחשבה, היצירתיות והביטוי של היכולות הפנימיות שלנו ישפיעו על המצב הפיזי ועל כמות השפע החומרי שנחווה. ובכל זאת, אם תבדקו את כמות האנרגיה שאתם משקיעים ברוח לעומת הכמות המושקעת בחומר, תראו את הפער העצום לטובת ה"תפאורה".
רוב הכסף שלנו מושקע בחומר. המדיה מפציצה אותנו במסרים של צריכת חפצים, השקעה ביופי חיצוני ובבילויים והנאות. גם כשאנחנו כבר בוחרים בלימודים הרבה פעמים אנו מעדיפים שיקולים של כדאיות כלכלית על פני ההבנה של מה באמת מתאים לנו מבחינת המבנה האישיותי האותנטי שלנו.
מתוך מצב זה יוצאים לשוק העבודה בעלי מקצוע שבראש סדר העדיפויות שלהם זה להרוויח על חשבון האחר, ולעיתים גם לנצל ולשקר לשם כך. לעומת זאת, כאשר אנו בוחרים להשקיע ב"שחקן", אנו מנסים לדייק את הבחירות שלנו בהתאם להבנה של מה הייחודיות שלנו ומה הייעוד שלנו בעולם הזה. שאלות מסוג זה יובילו אותנו לחפש תחושת שלמות ומלאות ברמה הפנימית ולא רק החיצונית.
חומר אנושי
כל אדם חווה רגע בחייו בו הוא עושה חשבון נפש בנוגע לרמת ההתפתחות הפנימית מול החיצונית. כאשר דבר זה מתרחש האדם שואל את עצמו: האם אני מאושר? האם אני מגשים את עצמי? האם אני שלם עם הבחירות שלי?
לעיתים השאלות עולות רק בעקבות משבר או מחלה, שעוצרת את התהליך של ההשקעה ב"תפאורה" החיצונית. כאשר אנו חוטפים "מכה" אשר עוצרת אותנו כגון: פיטורים, מחלה, תאונה או גירושים – אנו נאלצים לעצור. העצירה מובילה אותנו לבדוק מה אנו צריכים לשנות על מנת לדייק ולרפא את חיינו. אנו תמיד נזהה שהמשבר נוצר בעקבות חוסר דיוק שהינו תוצאה של חוסר מודעות. מצב זה של חוסר מודעות הוא תוצר ישיר של חוסר השקעה ב"שחקן" לטובת ההשקעה ב"תפאורה".
ברמה המדינית אנו רואים את אותה התופעה. רוב התקציב המדיני אינו מושקע בחינוך, מחקר ופיתוח למרות שבמדינה שלנו קיימים מומחים ברמה עולמית בנושאים כגון: אקולוגיה, אנרגיה חליפית ומחשוב. אלו הם הנושאים אשר נמצאים בראש סדר היום העולמי.
כולם מבינים שנדרש שינוי מהותי, מבוסס טכנולוגיה, על מנת להציל את כדור הארץ מכיליון ולקדם את האנושות לעידן החדש. אלו שיפתחו את הרעיונות והכלים שישנו את העולם יזכו גם לשפע הרב ביותר.
ועדיין, למרות שהכוח המהותי של המדינה שלנו הוא המוח, רוב העם ממוקד בהשגת חומר ואדמות. כבני אדם ייטב לנו אם נתחיל להשקיע יותר משאבים בפיתוח העצמי, בחכמה וביצירתיות מאשר ברמת החומר. רק בצורה זו נקדם את עצמינו לעבר שפע והצלחה, הן ברמה הפרטית והן ברמה המדינית.